סיוע לדרי רחוב
קבוצת רמות מספקת שירותי דיור, שיקום ומיצוי זכויות עבור אנשים חסרי עורף משפחתי. ההוסטלים "הבית בברנר" ו "הבית בבר-כוכבא" ודירת הלוויין" הנמצאות בעיר טבריה הינן מסגרות ארציות לגברים ונשים בגילאי 65-18 המוגדרים אנשים חסרי עורף משפחתי כתוצאה מקשיי תפקוד ברמות שונות, מצבי משבר קיצוניים, ניכור ממשפחה וסביבה, בעיות כלכליות קשות והתמכרויות . דיירי ההוסטלים מאופיינים בהיסטוריה של אי יציבות במגורים וניידות, העדר תעודות מזהות, העדר מיומנויות תעסוקתיות ומקורות הכנסה קבועים. בנוסף להיסטוריה של משברים אישיים ומשפחתיים, התמכרות לסמים ואלכוהול, חולי גוף ו/או נפש או הפרעות אישיות.
מטרתנו לתת לדיירנו בית חם, תנאי חיים הומאניים, שיקום אישי – משפחתי – חברתי ומיצוי זכויות סוציאליות.
ההוסטלים מעניקים, תחילה, טיפול מילוי צרכים בסיסיים של אנשים חסרי עורף משפחתי, שיקום על בסיס תכנית אישית, הקניית מיומנויות לחיים ולתפקוד חברתי ותעסוקתי ולבסוף סיוע במציאת מקום עבודה ו/או מסגרת המשך שיקומית.
מרכיבי התוכנית
טיפול ושיקום: בניית תכנית אישית הכוללת טיפול ראשוני ומילוי צרכים בסיסיים של אנשים חסרי עורף משפחתי, כגון: בית, ארוחות, מיטה וכלכלה מלאה. הקניית מיומנויות וכישורי חיים במטרה לאפשר למטופל קיום חיים עצמאיים בקהילה. שמירת הניקיון מחומרים פסיכו-אקטיביים – המסגרות פועלות בשיתוף פעולה עם המרכזים המטפלים. הקניית מיומנויות לפיתוח קשרים חברתיים נורמטיביים וחיזוק קשרים משפחתיים.
מיצוי זכויות: מול מוסדות ממשלתיים, בנקים ובתי משפט. היכרות והתמודדות עם מוסדות בקהילה ביטוח לאומי, קופת חולים, משרד השיכון.
תעסוקה: תמיכה וליווי בשוק העבודה- החזרת הדיירים למעגל התעסוקה או הכשרה מקצועית. הקניית הרגלי עבודה או לימודים ולימוד חיפוש עבודה.
סיוע בשכר דירה: תעודת זכאות לדר רחוב וסיוע כספי מוגבר להשכרת דירת מגורים במשך 4 שנים במקרה של השלמת הכנסה או לצמיתות במקרה של קצבת נכות.
ההוסטלים שלנו מיועדים לאנשים ונשים עצמאיים בתפקודם ובעלי יכולת לתפקד במסגרת שיקומית לטווח ארוך. כמו כן מיועדת המסגרת לשיקום אישי ותעסוקתי ולפיתוח יכולת תפקוד עצמאי במסגרת שיקומית לטווח ארוך.
מנהלת: אורית משה, תואר ראשון בעבודה סוציאלית.
דבר המנהלת
שמי אורית משה, עובדת סוציאלית בהכשרתי.
שיקום וקידום אנשים חסרי עורף הינו נר לרגלינו שכן מטרתי העיקרית הינה להחזיר אותם לחיים עצמאים ונורמטיביים בקהילה.
צרו קשר איתנו
טלפון: 04-6725792
פקס: 04-9830773
אז אם אתם מכירים אדם חסר עורף משפחתי שפנימייה לנוער בסיכון יכולה לתרום לו ולתת לו את המסגרת והתמיכה שהוא צריך – השאירו הודעה ונחזור אליכם
צרו קשר מלאו את הפרטים ואחד מנצינגו יצור איתכם קשר
לקוחות ממליצים
ציפי בר
מסגרות טיפול אכותיות, מקצועיות ונותנות מענה לכל סוגי האוכלוסיה.
ישראל לחיאני
ממליץ בחום על מי שפועל למען אוכלסיה מיוחדת זו.
שמעון מלול
שירות אנושיות ומקצועיות זה בדי אן איי שלהם.
שאלות ותשובות
שאלות על קבוצת רמות
קבוצת רמות מאגדת בתוכה מספר חברות הנותנות שירותים לאוכלוסיות מיוחדות בתחומי הדיור, התעסוקה והחינוך. לקבוצה יש ניהול מרכזי אחד והיא פועלת תחת סטנדרט איכות אחד (בתו תקן ISO 9001-2015).
קבוצת רמות נותנת שירותים למגוון אוכלוסיות, בהן: אוכלוסיית מנהל מוגבלויות – אוטיזם, מש"ה (מוגבלות שכלית התפתחותית) ושיקום, אוכלוסיית דירי רחוב ומכורים, נכי נפש וילד ונוער.
דיור חוץ ביתי הינו אחד השירותים שמספק משרד הרווחה במסגרת מינהל מוגבלויות לאדם המאובחן ומטופל על ידו. המגורים במסגרת דיור חוץ ביתי הינה זכות של כל אדם המאובחן כאדם עם מש"ה (מוגבלות שכלית התפתחותית), אוטיזם או שייך לאוכלוסיית השיקום. זהו שירות הכולל מגורים בבית בו יינתן לאדם עם הצרכים מיוחדים טיפול מקיף ומלווה בכל תחומי החיים הליווי הינו 24/7, כל השנה, על ידי צוות המסגרת
כיום, קיים מגוון רחב של שירותי דיור המתאימים לאנשים שונים, בין השירותים הקיימים:
- שירותי דיור נתמך – תמיכה באנשים עצמאיים למספר שעות בשבוע כל אחד על פי צרכיו.
- מסגרת דיור קהילתית – דירות בהן מתגוררים לרוב 6 דיירים, אך קיימות גם דירות עם מספר קטן יותר של דיירים בדירה.
- הוסטלים /קבוצות דיור – דירות של 7 דיירים ומעלה, מיועדות לאנשים הזקוקים ליותר מענים טיפוליים ואחרים מאלה המסוגלים לגור בדיור קהילתי.
- מעון – מסגרת דיור גדולה שבתוכה קיימות יחידות דיור שונות לקבוצות קטנות של דיירים החיים יחד. לרוב שירותי המרפאה, מטבח, מכבסה וכו' ניתנים במרוכז על ידי המעון. לכלל הדיירים במעון ניתנים שירותים פרא-רפואיים בתוך המסגרת ורמת המוגנות גבוהה יותר עבור כל דייר ודייר.
במסגרת מתקיימת ועדת קבלה בשיתוף שני הצדדים וניתנת הזדמנות להכיר את המקום והצוות, לעשות תיאום ציפיות ולשאול את כל השאלות העולות. במידה והמועמד לא יכול להגיע המסגרת עורכת עליו תצפית ואוספת מידע במסגרת היום שלו בהסכמת האפוטרופוס. במידה ומתקבלת הסכמה בין הצדדים כי המסגרת היא המתאימה לאותו אדם, מחליטים על תאריך קבלה.