אנשים עם מוגבלויות שונות מבחינה פיזית, קוגניטיבית, נפשית ועוד, נחשבים לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים. אוכלוסייה זו זכאית מטעם המדינה לזכויות רבות כאשר אחת מהן היא סיוע במציאת תעסוקה עבור אנשים עם צרכים מיוחדים. שילובם של בעלי צרכים מיוחדים בשוק העבודה, מהווה צעד משמעותי עבורם ועבור החברה כולה. בעלי צרכים מיוחדים אשר קמים כל בוקר, עובדים ומפרנסים את עצמם, מרגישים עצמאיים ובעלי ערך למרות המוגבלות עימה הם מתמודדים. מבחינת החברה, שילובם של בעלי צרכים מיוחדים יכול להוות צעד משמעותי בדרך לקבלת האחר, ולהבנה כי כולנו שווים. מעון רמות רואה בכל לקוח את הפוטנציאל הטמון בו ופועל רבות על מנת להעצימו.
מרכזי תעסוקה
אחת הדרכים לשלב אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים בשוק העבודה היא בעזרת מרכזי תעסוקה מעוניים. מרכזים אלה מאפשרים תעסוקה לאנשים עם צרכים מיוחדים בסביבה בטוחה ומוגנת, ומעניקים עבודה על פי רמת התפקוד וקבלת שכר על כך. המרכזים מיועדים לרוב, לאוכלוסיות שאינן מסוגלות להשתלב עדיין בשוק העבודה החיצוני, וזקוקות לתמיכה צמודה של אנשי צוות. העבודה במרכזים אלו מותאמת ליכולתו של כל דייר ומלווה על ידי פיזיותרפיסטים, מרפאות בעיסוק, מדריכים ועוד. בעזרת העבודה הפשוטה יחסית שהדיירים בעלי הצרכים במיוחדים עושים במרכזי התעסוקה, הצוות המקצועי מעצים מיומנויות חיים בסיסיות ברמה הפיזית, רגשית וקוגניטיבית.
הערך הקיים בשילוב בעלי צרכים מיוחדים בשוק העבודה
שוק העבודה יכול להיתפס בעיני רבים כמקור פרנסה לו ולמשפחתו, ולא יותר מכך. אך כאשר מפרקים את חווית העבודה, מגלים עד כמה היא מעניקה הרבה יותר לאדם. מקום העבודה יוצר סביבה חברתית בה אנו נפגשים עם אנשים אחרים, דבר שמשפר את יכולות התקשורת שלנו. בנוסף לכך, העבודה לא תמיד מהנה, ומכך אנו לומדים על חשיבות ההתמדה ויכולת דחיית סיפוקים. עוד בעזרת עבודה, אנו יכולים ללמוד על ניהול שגרת חיי יומיום, כאשר אנו מתבקשים להגיע בזמן לעבודה ולנהל את זמנינו בהתאם. לאור זאת, ניתן להבין כי ישנה חשיבות גדולה למסגרות תעסוקה עבור אנשים עם צרכים מיוחדים. מסגרות תעסוקה רבים הוקמו על ידי מעון רמות במהלך 40 שנות פעילותם. המסגרות מהוות דוגמה למופת, על הדרך בה ניתן לשלב אוכלוסיות מיוחדות בשוק העבודה.