הוסטלים פרטיים לנפגעי נפש הם מסגרות דיור שיקומיות הרלוונטיות לאנשים שמתמודדים עם קשיים נפשיים מסוגים שונים. הדיור בהוסטלים הללו יהיה מותאם עבור אנשים אשר לא יכולים להתגורר לבד בשל המחלה שהם סובלים ממנה, בשל פגיעה ביכולות התפקודיות שלהם, בשל הצורך האינטנסיבי במוגנות למשך כל היממה ועוד. הוסטלים אלה מופעלים על ידי ארגונים שונים, על ידי עמותות, על ידי גופים פרטיים ועוד. כמובן שהם מנוהלים בהתאם לסטנדרטים שמשרד הבריאות קבע והם גם מפוקחים על ידי משרד הבריאות
מה חשוב לדעת על הוסטלים פרטיים לנפגעי נפש?
הוסטלים פרטיים לנפגעי נפש הם בעלי מאפיינים שונים: ראשית כל, הצוות שיהיה בהוסטלים הללו הוא צוות מקצועי וגם צוות שהוא פרא מקצועי. הצוות יכלול לרוב עובדים סוציאליים, מרפאים בעיסוק, פסיכולוגים, אחיות, מדריכים שעברו הכשרה ייעודית ועוד. מדובר למעשה על צוות מקצועי ביותר שמטרתו היא לספק את התמיכה המקסימלית לדיירים. מעבר לכך הוסטלים פרטיים לנפגעי נפש מספקים גם ליווי אישי וגם ליווי קבוצתי לכלל הדיירים, כלומר, הליווי יהיה 24 שעות ביממה. במקום יהיה סדר יום קבוע ומובנה שיובילו כל אנשי הצוות המקצועי כאשר הם מעודדים ללא הרף את הדיירים לקחת חלק פעיל בכל פעילות שנערכת. ישנם הוסטלים שבהם יש גורמים משותפים לאוכלוסייה שהם מיועדים לה כגון: דת, גיל, מגזר, אופי מחלה ועוד.
זמינות ומסגרות מימון של הוסטלים פרטיים לנפגעי נפש
כיום ניתן למצוא לא מעט הוסטלים שכאלה בכל רחבי הארץ וכמובן שניתן למצוא מקומות פנויים בכל אחד מהם. לא פעם לא יהיו יותר מדי מקומות פנויים או שאפילו לא יהיו כלל בהוסטל ספציפי או אחר, אך תמיד אפשר לחפש ולמצוא מקומות באחד מהם. מגורים בהוסטלים הללו וכן הוצאות נלוות ישולמו על ידי כל דייר, מקצבת הנכות אשר הביטוח הלאומי נותן לו מדי חודש. כל דייר יהיה אחראי על רכישת תרופות שהוא צריך, מימון נסיעות, מימון בגדים ועוד מכספו הפרטי. חשוב מאוד לבחור עבור מתמודד נפש שמעוניין להתגורר בהוסטל, הוסטל מדויק לו בהתאם לכל פרמטר העומד על הפרק לרבות מצבו, גילו, מינו ועוד.