ילדים, בני נוער ואף בוגרים שאובחנו על הרצף האוטיסטי, החל מגיל 12 ומעלה, יכולים להיות זכאים לשירותי דיור במסגרות כאלה ואחרות. משרד הרווחה והביטחון החברתי מנהל המוגבלויות הוא זה שאחראי על הקמתן של מסגרות דיור שונות, על המימון של המסגרות הללו ועל הפיקוח שלהן. כל מסגרת תופעל על ידי ארגונים וספקים של שירותים חיצוניים. כיום ניתן למצוא לא מעט הוסטלים לאוטיסטים ועל כן, בכדי לבחור הוסטל לאוטיסטים בצורה הטובה ביותר, קודם כל חשוב להבין האם יש זכאות להוסטל שכזה ובמידה וכן, איזה הוסטל יתאים ביותר לילד או למבוגר שזקוק לו.
הוסטל לאוטיסטים- מה חשוב לדעת?
מי שזכאי להתגורר בהוסטל לאוטיסטים יהיו: כל ילד, מתבגר או בוגר מעל גיל 12. במקרים ספציפיים ביותר יהיו זכאים להתגורר בהוסטל המדובר גם ילדים אוטיסטים צעירים יותר. ישנם מסגרות דיור שונות בהתאם ליכולות התפקוד של הדיירים בהן, כאשר חלק מההוסטלים רלוונטיים עבור אוטיסטים שמתפקדים באופן עצמאי ומלא וחלק מהן מתאימים לאנשים בעלי תלות סיעודית. כמובן שההוסטל צריך להיבחר גם בהתאם להתנהגות של הדיירים, כאשר לא פעם אנשים על הרצף האוטיסטי יכולים להתנהג בצורה אלימה. ניתן למצוא גם הוסטל עם השגחה פסיכיאטרית הרלוונטיים עבור דיירים שסובלים מבעיות התנהגות קשות שפוגעות להם בתפקוד היומיומי וכן, בית לחיים בקהילה שמיועד עבור אוטיסטים שיכולים להשתמש בשירותים של הקהילה ולהיות גם מעורבים בה.
כיצד בוחרים הוסטל לאוטיסטים?
הוסטל לאוטיסטים צריך להיבחר בצורה ספציפית בהתאם לרמת התפקוד של כל אדם, בהתאם לרמת העצמאות שלו, בהתאם לסדר היום בהוסטל, בהתאם למי הדיירים האחרים בהוסטל, מה גילם והאם אותו אדם יכול להשתלב בצורה טובה בין דיירי ההוסטל. כדאי לבדוק מיהו הצוות הטיפולים בהוסטל, האם מדובר על צוות מיומן, מנוסה ואיכותי אשר יודע כיצד להתמודד עם כל אדם על הספקטרום בצורה נכונה. מעבר לכך, בדקו כמה דיירים יש בהוסטל, מהם תנאי המחיה בו, האם הדיירים נהנים גם מחיי חברה ופנאי ועוד. כל אלה יסייעו לכם לקבל החלטה לגבי הוסטל נכון לכל אדם קרוב ואהוב שמוגדר על הרצף האוטיסטי ואתם מחפשים עבורו מסגרת מתאימה.