בשנים האחרונות ניתן לראות שילוב של בעלי מוגבלויות בקהילה. בעלי מוגבלויות יכולים לסבול ממוגבלות פיזית או נפשית והשילוב המדובר איננו דבר מובן מאליו. כמובן ששילוב של אוכלוסייה שכזאת דורש מהקהילה סבלנות רבה לאוכלוסייה זו. מכיוון שנפגעי נפש לא יכולים להישאר ללא השגחה כלשהי גם כאשר הם משלבים בקהילה, לרוב הם יחיו בדיור מוגן מיוחד לפגועי נפש שבו ילוו אותם אנשי מקצוע וחונכים שהמטרה שלהם היא לטפל בהם ובד בבד לאפשר להם להשתלב כמה שיותר בקהילה. דיור מוגן סל שיקום הוא הדבר שמאפשר לנפגעי נפש לחיות בצורה נוחה וטובה, לקבל את התמיכה שמגיעה להם ואף להשתלב בקהילה.
מהו דיור מוגן עבור נפגעי נפש?
דיור מוגן סל שיקום מציע לנפגעי נפש את האופציה לחיות במתחם דיור מוגן שמתאים למצבם. בין אם מדובר על כפר, בין אם מדובר על בניין ובין אם מדובר על כמה מבנים שמוקדשים עבור מטרה זאת. מתמודדי הנפש יהיו בדרגות וברמות שונות והם יזכו לליווי מקצועי שיסייע להם להשתלב במגורים או בעבודה ולמגורים. חלק ממתמודדי הנפש לא יכולים לעבוד בכלל ועל כן הם זקוקים לפתרונות שונים שיותאמו להם מבלי לסגור אותם במוסד כלשהו או להרחיק אותם מהחברה בצורה הרמטית. מרבית מתמודדי הנפש שהגיעו לדיור מוגן, עשו זאת לאחר שהמשפחה שלהם יזמה את הפנייה, במטרה לשפר את תנאי החיים שלהם. לרוב מדובר על אנשים שמתאימים לשילוב חברתי ויכולים להשתלב בצורה כזאת או אחרת בחברה באמצעות ליווי ותמיכה.
דיור מוגן סל שיקום- מה זה אומר?
דיור מוגן סל שיקום הוא פתרון אחד המוצע במסגרת הסל המדובר. הפתרון הזה מציע למתמודדי נפש טיפול בדיור מוגן על ידי צוות מקצועי שילווה אותם. דיור מוגן לנפגעי נפש יכול להיות במסגרת קבוצתית או במסגרת שאינה קבוצתית. במסגרת שאינה קבוצתית מתמודד הנפש יתגורר לבד, עם שותפים או עם בני המשפחה שלו וגם שם ילווה אותו סגל של אנשי מקצוע לרבות: עובד סוציאלי, מדריך שיקום ועוד. גם בדיור מוגן קבוצתי וגם בדיור מוגן שאיננו קבוצתי, תהיה תכנית שיקום כאשר העובדים יסייעו לכל אדם בתוכנית זאת עד כמה שניתן.