אם אתם מתלבטים האם לשכן אדם קרוב ואהוב שמוגדר כנפגע בנפש, חשוב שתדעו כי דיור מוגן לנפגעי נפש מהווה כיום פתרון מצוין. מטרתו של דיור מוגן היא להעניק לכל אדם שמוגדר כמתמודד נפש את האפשרות להשתלבות בקהילה וכמובן הגנה. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי ישנן אפשרויות דיור מוגן שיש לבחון על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה לגבי דיור מוגן מתאים. במאמר הבא תקבלו את כל המידע החשוב על דיור מוגן לנפגעי נפש, שיאפשר לכם לקבל את ההחלטה הנכונה.
מה חוק שיקום נפגעי נפש בקהילה?
אם אתם שואלים את עצמכם איך תוכלו לספק לאנשים קרובים ואהובים שהם נפגעי נפש את האפשרות לחיות בצורה טובה ולנהל חיי שגרה, כדאי שתדעו כי דיור מוגן לנפגעי נפש מהווה את הפתרון הטוב ביותר. מדובר על קהילה תומכת של אנשים המצויים במצב דומה, שזכאים לתמיכתם של אנשי מקצוע ולליווי צמוד. מי שיפנה דיירים שכאלה למוסדות הללו הם: משרד הביטחון, משרד הרווחה ומשרד הבריאות וזאת בהתאם לחוק נפגעי הנפש בקהילה. מדובר על חוק שיצא במטרה לסייע לנפגעי נפש בשיקום ובשילוב שלהם בקהילת מתמודדי נפש. המטרה המדוברת נקבעה בכדי לאפשר לכל אדם שמוגדר כמתמודד נפש להיות כמה שיותר עצמאי, במסגרת המגבלות שלו וגם לאפשר לו לחיות בצורה טובה יותר. מי שמסייע ומממן את שירותי ההכשרה של המטפלים הם ועדות שיקום אזוריות.
מהו דיור מוגן לנפגעי נפש?
דיור מוגן לנפגעי נפש הוא למעשה מסגרת מוגנת ושיקומי המיועדת עבור נפגעי נפש שמוגדרים כעצמאיים. אותם אנשים יתגוררו בדירות רגילות שכורות או בבניינים רגילים והם יקבלו סיוע ותמיכה בהשתלבות שלהם בקהילה. אותם אנשי מקצוע ינחו אותם בכל תחום הרלוונטי לתפקוד היומיומי שלהם בקהילה לרבות: יסייעו להם בפיתוח קשרים חברתיים, יסייעו להם לנהל את הקשרים עם בני המשפחה שלהם בצורה תקינה, יסייעו להם לנהל נכון הוצאות והכנסות, להתמודד בצורה הטובה ביותר עם משק בית ועם פיתוח יחסי שכנות תקינים, יסייעו להם בפיתוח תחביבים בשגרת היומיום שלהם ועוד. כל אלה יאפשרו למתמודדי נפש לחיות את חייהם בצורה נעימה יותר ובד בבד להשתלב עד כמה שניתן בקהילה.
השאירו פרטים ליצירת קשר