צור קשר

צרו קשר מלאו את הפרטים ונציג מטעמנו יצור איתכם קשר

    דיור בקהילה

    קבוצת רמות מספקת שירותי דיור המותאמים באופן אישי לאנשים עם מוגבלויות. אנו נותנים מענה לכל רמות התפקוד ולטווח רחב של גילאים.

    רמות שמה לעצמה מטרה לקדם ולשפר את איכות החיים עבור אנשים עם מוגבלויות באמצעות מתן בית חם ואוהב, שילוב בקהילה ומתן תמיכה פיזית, רגשית וחברתית על ידי אנשי צוות טיפול מקצועי ומסור.

    במסגרות הדיור אנו מכוונים לחיים עצמאיים ומימוש זכותו של אדם עם מוגבלות להשתלב בחברה לפי יכולתו, רצונו וצרכיו.

    אנשי צוות וטיפול מסור חם ואוהב מלווה את הדיירים בקשר ישיר ויומיומי עמם, תוך הכוונה לחיים עצמאיים ומימוש הפוטנציאל באמצעות תכניות קידום המותאמות לכל דייר באופן אישי.

    דיור בקהילה לאנשים עם צרכים מיוחדים

    עבור רוב האנשים ברחבי העולם, חיים בקהילה הינם חלק מהמארג הנורמלי של חיי היומיום. אך דבר זה הוא לא בהכרח המציאות עבור אנשים עם מוגבלויות, אשר במקומות רבים בעולם נאלצים להתמודד עם סטיגמות חברתיות, חוסר נגישות למקומות ציבוריים, חוסר נגישות לאמצעים טכנולוגיים אשר יכולים להקל עליהם, חוסר נגישות לשירותים ומבנים ציבוריים וחוסר בתמיכה מצד הקהילה. למרות האמור לעיל , מדינות רבות בעולם מכירות בזכותם של אנשים עם מוגבלויות לחיים של שיתוף מלא בקהילות בהן הם חיים (Hensel, Hensel & Dewa, 2015). מוסד האומות המאוחדות (United Nations) הכיר באופן גורף בזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות, ודבר זה מעוגן בסעיף 19 של הוועידה לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות (CRPD: Convention on the Rights of Persons with Disabilities), אשר קובע כי זכותם של אנשים אלו לחיות באופן עצמאי במסגרת הקהילה. סעיף 19 קובע כי לאנשים עם מוגבלויות יש זכות לחיות לפי העקרונות של שיווין, אוטונומיה ושילוב מלא בקהילה, תוך שמגיע להם ליהנות מזכות בחירה (של מקום וצורת מגורים); מתמיכה (גישה למגוון של שירותים ותמיכה אישית השומרת על כבודם); וכן גישה לשירותים ומתקנים קהילתיים כמו שאר האוכלוסייה (European Union Agency for Fundamental Rights, 2017).

    דיור בקהילה לאנשים עם מוגבלויות

    מדיניות משרד הרווחה מתמקדת בשילוב של אנשים עם מש"ה בקהילה שלהם, במסגרות מגורים מגבילות כמה שפחות, וככל האפשר במסגרות דיור בקהילה. בהמשך לכך, בשנים האחרונות נעשה מאמץ להפנות אנשים עם מש"ה לדיור קהילתי, כאשר גם במעונות פנימייה יש מדיניות של פתיחות בכל הקשור לחופש הבחירה של הדיירים ולקשר שלהם עם הקהילה (ברלב וריבקין, 2016).
    בישראל קיימות מסגרות דיור חוץ-ביתי שונות. מסגרות אלו הן: מעונות פנימייה, הוסטלים, דירות () ומשפחות אומנה (אפשרות העומדת בפני ילדים עד גיל 8 בלבד). רוב הדיירים בדיור החוץ-ביתי (לערך שני-שליש) מתגוררים במעונות, וכשליש מתגוררים בדיור קהילתי, כלומר הוסטלים או דירות (ברלב וריבקין, 2016).

    עפ"י משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, פתרונות הדיור המוצעים לאנשים עם אוטיזם והפרעות התפתחותיות מפושטות כוללים בעיקר הוסטלים ודירות בקהילה הנותנים לפרט מסגרת לחיים ובה מענה לצרכיו הטיפוליים, השיקומיים והחינוכיים שאותם יתקשה לקבל בבית.

    השמה חוץ ביתית לאוכלוסיית השיקום נעה על רצף ממוסדות טוטאליות, מסגרות קהילתיות, דיור מוגן, בתים קבוצתיים, דירות הכשרה , דירות לוויין ודירות טיפוליות מתוך מגמה שהמסגרות ייבנו בתוך הקהילה וישולבו ככל האפשר בפעילויות הקהילה.

    אז מי אנחנו?

    מערך הדיור של ארגון רמות הינו מערך דיור קהילתי גדול שעיקר מיקומו באזור הצפון, אנו מפעילים מגוון רחב של פתרונות לאנשים ממגזרים שונים ,רמות תפקוד שונות, ועם צרכים שונים.

    הדירות מטופחות, וממוקמות בלב הקהילה, הדירות מעוצבות כבית חמים ומזמין עבורם, עם דגש על איכות חיים גבוהה, ומרחב אישי לכל דייר. מספר הדיירים בכל דירה משתנה, ישנן דירות ל6 ואילו ישנן דירות לזוגות המתנהלים באופן עצמאי לחלוטין.

    המקום מעניק שירות מקצועי למגוון של מוגבלויות בגילאים שונים. הצוות עובר הכשרות מקצועיות פורמליות באופן שוטף וכן עובר הדרכות לעתים תכופות.

    קבוצת רמות החלה את דרכה לפני מעל ל-40 שנים במעון רמת טבריה, הקבוצה מתמחה במתן שירותי דיור בקהילה ומציעה צוות עובדים בעל ניסיון ויידע שאין שני להם ומעניקים תקווה ואמונה לדיירים המתגוררים בהוסטלים שלהם. צרו עמנו קשר ואנו נדאג לתת לכם את העצה הנכונה בזמן הנכון ולשמש לכם אוזן קשבת.

    שילוב ראוי של אוכלוסיות שונות בקהילה

    במסגרת הדיור הקהילתי, הדיירים מקבלים מגוון שירותים חשובים – החל ממרפאה, פעילויות חברתיות וכן הלאה. כך או כך, כדי לקבל מידע נוסף בתחום זה, ניתן ליצור קשר עם קבוצת רמות. קבוצה זו מעודדת שילוב אנשים עם מוגבלות בקהילה. זאת ועוד, כאשר צוות עובדיה מקיים קשרים הדוקים עם הקהילה – ואף מגייס מתנדבים מהארץ ומהעולם לפעילות הקבוצה.

    צרו קשר

    מלאו את הפרטים ואחד מנצינגו יצור איתכם קשר




      לקוחות ממליצים

      ציפי בר

      מסגרות טיפול אכותיות, מקצועיות ונותנות מענה לכל סוגי האוכלוסיה.

      ישראל לחיאני

      ממליץ בחום על מי שפועל למען אוכלסיה מיוחדת זו.

      שמעון מלול

      שירות אנושיות ומקצועיות זה בדי אן איי שלהם.

      דיור מוגן לנפגעי נפש

      ישנן אפשרויות רבות ומגוונות באמצעותן ניתן לסייע לנפגעים בנפש – ולשקם אותם באופן המדויק לצרכים שלהם. אחת מאפשרויות אלו כוללת מגורים בקהילה. כלומר, באמצעות דיור מוגן לנפגעי נפש, ניתן יהיה לשלב אותם בתוך הקהילה כמו גם לספק עבורם מיומנויות משמעותיות לחיים עצמאיים. מדובר במענה חשוב מאין כמוהו, בייחוד לאור העובדה שהוא מתבסס על עקרון פשוט למדי: כל קבוצה ואוכלוסייה בחברה הזכות לחיות את חייה באופן עצמאי.

      דיור מוגן לנפגעי נפש – מענה מותאם וחשוב

      זאת, כמובן, כאשר ניתנת התמיכה הרלוונטית לאורך כל הדרך. השהות עצמה בתוך הדיור המוגן מעניק לגרים בו תחושת עצמאות, כמו גם הבנה מה נדרש כדי לקיים את מגוריהם בתנאים טובים. זאת ועוד, בהתאם למספר חוקים אחריהם יאלצו לעקוב. כמו כן, הדיירים יוצאים אל הקהילה ולוקחים חלק בעבודות שונות. כך למעשה הם גם מצליחים להתפרנס וגם לצבור מיומנויות חדשות וחשובות.

      פתרונות דיור בקהילה

      הכוונה בפתרונות דיור בקהילה היא לעודד אוכלוסיות אלו לממש את הפוטנציאל שלהן, ולצאת לדרך עצמאית. זאת ועוד, כאשר הגורמים המוסמכים מלווים אותם בדרכם – ומסייעים להם לאורך התהליך. חשוב לציין, כי פתרונות דיור אלו מותאמים אישית לכל אדם ואדם המעוניין לגור בסביבה זו. מדובר במעטפת אישית הלוקחת בחשבון היבטים שונים כדוגמת היכולות המוטוריות שלו, כמו גם אלו הרגשיות וההתנהגותיות. החל מדיור לעצמאים, בית קבוצתי ועד הוסטלים – יש לאתר את דיור הקהילתי המתאים. בשלב זה, ניתן לפנות אל קבוצת רמות.

      פתרונות דיור בקהילה מותאמים

      עבור רבים מאתנו, שנות ההתבגרות והיציאה החוצה אל תוך החברה והקהילה נראית כמו שלב טבעי; שלב שאנו לרוב לוקחים בתור מובן מאליו. עם זאת, ישנן אוכלוסיות שונות בחברה שעבורן תהליך זה הינו הדרגתי ומאתגר. בין אם מדובר באנשים בעלי צרכים מיוחדים, אנשים הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי ובין אם מדובר בקבוצות אחרות בחברה – דיור בקהילה מסייע להם רבות.

      דיור מוגן לנפגעי נפש בצפון – פיתוח העצמאות ואיכות החיים

      הדיור המוגן המיועד לנפגעי נפש משמש כמענה חשוב ביותר, שכן הוא מקנה לדייריו מיומנויות חשובות. באמצעות מיומנויות אלו, ניתן יהיה לשקם את נפגעי הנפש, ולסייע להם ביציאה לדרך עצמאית. כדי לקבל את מלוא הפרטים הדרושים, יש לפנות אל קבוצת רמות. קבוצה זו מתמחה ביצירת פתרונות מותאמים אישית לצרכים הפיזיים, החברתיים והרגשיים של אוכלוסיות מיוחדות. כל זאת, תוך שימת דגש על הקניית כישורי חיים, פיתוח עצמאות וקידום איכות החיים.

      דיור מוגן לנפגעי נפש

      מטרתו של דיור מוגן לנפגעי נפש הוא לספק מסגרת דיור בבית משותף עם מספר אנשים; מסגרת בה חי ומתגורר האדם לבדו. לאורך המגורים בדיור זה, ישנה תמיכה קבועה וצמודה של מדריכים. בזכות סיוע זה, מקבלים הדיירים סיוע חשוב בנוגע לביצוע הפעולות היום-יומיות. לקבלת פרטים נוספים בנושא זה, ניתן לפנות אל קבוצת רמות. החזון של הקבוצה מתבסס על האמונה כי זכותו של כל אדם לחיות חיים בעלי משמעות ותוכן. זאת ועוד, תוך שימת דגש על ייחודיות, בחירה ומיצוי הפוטנציאל האישי.

      דיור בקהילה לאנשים עם מוגבלות

      כאשר אנו מדברים על דיור בקהילה, הכוונה היא למסגרות הנמצאות תחת פיקוח משרד הרווחה – ומסייעות לאנשים בעלי צרכים מיוחדים ומוגבלויות שונות להשתלב בחברה. בשלב זה, על מנת לבחון את פתרונות הדיור הקהילתי המותאם, יש לפנות אל קבוצת רמות. קבוצה זו החלה את דרכה במעון רמת טבריה, כאשר מאז ועד היום היא מתמחה בהתאמת מגוון שירותים לאנשים בעלי צרכים מיוחדים ולמתמודדים עם הפרעות נפשיות. כמו כן, קבוצת רמות מספקת מענה מגוון בתחומי הדיור, התעסוקה ושירותי קהילה לאנשים מאוכלוסיות מיוחדות שונות.

      שאלות ותשובות

      שאלות על קבוצת רמות

      מהי קבוצת רמות?

      קבוצת רמות מאגדת בתוכה מספר חברות הנותנות שירותים לאוכלוסיות מיוחדות בתחומי הדיור, התעסוקה והחינוך. לקבוצה יש ניהול מרכזי אחד והיא פועלת תחת סטנדרט איכות אחד (בתו תקן ISO 9001-2015).

      לאילו אוכלוסיות קבוצות רמות נותנת שירותים?

      קבוצת רמות נותנת שירותים למגוון אוכלוסיות, בהן: אוכלוסיית מנהל מוגבלויות – אוטיזם, מש"ה (מוגבלות שכלית התפתחותית) ושיקום, אוכלוסיית דירי רחוב ומכורים, נכי נפש וילד ונוער.

      מהו דיור חוץ ביתי?

      דיור חוץ ביתי הינו אחד השירותים שמספק משרד הרווחה במסגרת מינהל מוגבלויות לאדם המאובחן ומטופל על ידו. המגורים במסגרת דיור חוץ ביתי הינה זכות של כל אדם המאובחן כאדם עם מש"ה (מוגבלות שכלית התפתחותית), אוטיזם או שייך לאוכלוסיית השיקום. זהו שירות הכולל מגורים בבית בו יינתן לאדם עם הצרכים מיוחדים טיפול מקיף ומלווה בכל תחומי החיים הליווי הינו 24/7, כל השנה, על ידי צוות המסגרת

      איזה מסגרות קיימות?

      כיום, קיים מגוון רחב של שירותי דיור המתאימים לאנשים שונים, בין השירותים הקיימים:

      • שירותי דיור נתמך תמיכה באנשים עצמאיים למספר שעות בשבוע כל אחד על פי צרכיו.
      • מסגרת דיור קהילתית דירות בהן מתגוררים לרוב 6 דיירים, אך קיימות גם דירות עם מספר קטן יותר של דיירים בדירה.
      • הוסטלים /קבוצות דיור דירות של 7 דיירים ומעלה, מיועדות לאנשים הזקוקים ליותר מענים טיפוליים ואחרים מאלה המסוגלים לגור בדיור קהילתי.
      • מעון מסגרת דיור גדולה שבתוכה קיימות יחידות דיור שונות לקבוצות קטנות של דיירים החיים יחד. לרוב שירותי המרפאה, מטבח, מכבסה וכו' ניתנים במרוכז על ידי המעון. לכלל הדיירים במעון ניתנים שירותים פרא-רפואיים בתוך המסגרת ורמת המוגנות גבוהה יותר עבור כל דייר ודייר.
      כיצד מתקיים תהליך הקליטה?

      במסגרת מתקיימת ועדת קבלה בשיתוף שני הצדדים וניתנת הזדמנות להכיר את המקום והצוות, לעשות תיאום ציפיות ולשאול את כל השאלות העולות. במידה והמועמד לא יכול להגיע המסגרת עורכת עליו תצפית ואוספת מידע במסגרת היום שלו בהסכמת האפוטרופוס. במידה ומתקבלת הסכמה בין הצדדים כי המסגרת היא המתאימה לאותו אדם, מחליטים על תאריך קבלה.

      קידום ושיווק אתרים קידום ושיווק אתרים