צור קשר

צרו קשר מלאו את הפרטים ונציג מטעמנו יצור איתכם קשר

    הוסטל בית אור

    מיקום: חדרה

    אוכלוסיית יעד:

    הוסטל " בית אור" מונה 30 דיירים, בטווח גילאים 30-67, גברים ונשים המתמודדים עם מגבלות פסיכיאטריות ורמות תפקוד שונות אשר עברו אשפוזים ממושכים רבים. בנוסף למחלות נפש הדיירים הנמצאים סובלים ממחלות גופניות קשות כמו סכרת שאינה מאוזנת, סרטן, תהליכי דמנציה וחלקם מוגדרים כרמה ד'. כמחצית מדיירי ההוסטל דוברי רוסית בלבד וזקוקים ליווי אינטנסיבי לכל השירותים בקהילה, למרות מגבלת השפה אנו מעודדים שילוב בהקהילה של המתמודדים ומציידים אותם בכלים ובמיומנויות שיכולות לסייע להם בתהליך זה. צוות ההוסטל דובר שתי השפות ונותן מענה דו לשוני.

    על מערך הדיור:

    בית אור הוקם ב-2004, יהודיות של המסגרת הינה ביכולתה המקצועית לעבוד עם אנשים ברמות תפקוד נמוכות, המלוות בבעיות פיזיות שונות ולהביאם למימוש מלוא הפוטנציאל הטמון בהם, לבצע עבודה שיקומית ולסייע להם להתקדם בכל תחומי החיים.

    סביבת מחייה:

    הוסטל "בית אור" ממוקם בשכונת ויצמן הנמצאת במערב חדרה. ההוסטל ממוקם בקרבת חוף הים, בשכונת וילות שקטה, המקנה לדיירים איכות חיים טובה. כמו כן, קיימת נגישות גבוהה לתחבורה ציבורית ענפה ומגוונת המאפשרת ניידות מהירה לכל חלקי העיר והישובים בסביבה.

    ההוסטל בנוי כשתי וילות עם שני מפלסים. כל מפלס מהווה דירה מפני עצמה וכוללת 7-8 דיירים. הדירות מצוידות בכל הנדרש, החדרים מרווחים ומאפשרים פרטיות מרבית.

    אחד הבתים מונגש ומותאם לדיירים עם מוגבלויות פיזיות, הכולל רמפה, שירותים ומקלחת בקומה.

    השירותים הניתנים במסגרת

    תוכניות שיקום: בשיתוף מלא עם הדייר נקבעת תכנית שיקומית אישית ייחודית לו, בכדי לאתר עמו את נקודת החוסן. חשוב לנו לתת את התמיכה והסיוע הנכון להתנהגותו המסתגלת של האדם באופן שיוכל לרכוש כלים ומיומנויות חיים, לבטא את צרכיו ורצונותיו. התוכנית השיקומית רבת גישות והיא מקיפה את כל היבטי החיים של האדם

    עידוד בריאות מציאת סגנון חיים בריא: בהוסטל עובדת דיאטנית האחראית ליצור תפריטים מאוזנים ובריאים לרווחת הדיירים, בנוסף, דיירים אשר מתמודדים עם מחלות פיזיות הדורשות התייחסות מיוחדת בתחום התזונה זוכים לליווי פרטני ושיחות עומק עם הדיאטנית אשר מתאימה להם תפריט ייעודי. יתרה מכך, בהוסטל מתקיים חוג ספורט פעמיים בשבוע המותאם לרמת תפקודם של הדיירים, בהוסטל ישנם גם דיירים אשר הולכים לבריכה וחדר כושר בקהילה

    סדנאות ממוקדות נושא: מעת לעת אנו עורכים סדנאות ממוקדות לדיירים בנושאים אשר מעניינים אותם ובהתאם לצרכים שעולים מן השטח. כך למשל, אנו עובדים עם הדיירים על כישורי חיים, טיפולים תרופתיים, שמירה על היגיינה, ניהול תקציב נכון ועוד.

    חוגים ושעות פנאי: בכדי להעשיר את חיי הדיירים בהוסטל, ולמרות שרובם מתקשה להשתלב בפעילויות וחוגים בקהילה, מצאנו לנכון לקיים חוגים אשר מועברים על ידי המדריכים בהוסטל וכוללים: טיפול החן והיופי, ספורט, שירה בציבור, ערב סרט, משחקי שולחן ושיפור מיומנויות קוגניטיביות.

    השכלה נתמכת: נעודד כל דייר לבוא במגע עם עוצמותיו וליצור חלון הזדמנויות לממש את הפוטנציאל שלהם ולהתחבר לתחומי העניין המעניינים אותם –דיירים אשר אוהבים ללמוד, יוכלו לקבל העשרה וידע קוגניטיבי. בשנה האחרונה שולבו כל דיירי ההוסטל דוברי הרוסית בקורס אולפן בסיסי על מנת להעשיר את ידיעותיהם בשפה העברית. בנוסף, ישנם דיירים שהחלו ללמוד קורס מחשבים.

    טיפול פסיכיאטרי: עד לפני כשנתיים מרבית הטיפול הפסיכיאטרי נעשה במסגרת ההוסטל. השנה התמקדנו והקדשנו מאמצים רבים בהדרכה, הקניית מיומנויות והפניית הדיירים לקבלת הטיפול בקהילה. שירותי פסיכיאטריה בהוסטל יצטמצמו והרופאה הפסיכיאטרית תעניק שירותי ייעוץ והדרכה בלבד.

    צוות מסגרת כולל: מנהלת 1, 2 מתאמות טיפול, 1 אחות, 8 מדריכים, 1 עובדת ניקיון.

    מנהלת: אולסיה פריאל, עובדת סוציאלית, סטודנטית לגרנטולוגיה.

    צרו קשר איתנו

    טלפון: 054-7725950

    מייל: olesya@rammot.co.il

    צרו קשר

    מלאו את הפרטים ואחד מנצינגו יצור איתכם קשר




      לקוחות ממליצים

      ציפי בר

      מסגרות טיפול אכותיות, מקצועיות ונותנות מענה לכל סוגי האוכלוסיה.

      ישראל לחיאני

      ממליץ בחום על מי שפועל למען אוכלסיה מיוחדת זו.

      שמעון מלול

      שירות אנושיות ומקצועיות זה בדי אן איי שלהם.

      הוסטל לדוברי רוסית

      שילוב הדיירים בקהילה הוא אחד ממטרות העל במסגרות הדיור השונות, וזאת מכיוון ששילוב מוצלח בקהילה מקדם את הדייר ברכישת מיומנויות תקשורת עם הסביבה החיצונית, מפתח אותו בשוק העסוקה ובעיקר נותן ערך לחייו. אוכלוסיות מיוחדות חוות אתגרים רבים באופן יומיומי, וכאשר מדובר באוכלוסייה שאינה דוברת את השפה העברית, האתגרים רק מתעצמים. ללא יכולת דיבור, קריאה והבנה של השפה העברית, קשה להשתלב בקהילה, להתמודד מול ביורוקרטיות מדיניות שרובן מונגשות בשפה העברית או לנהל שגרת חיים נורמלית כאשר כולם סביבך דוברים שפה שאינך מבין. לשם כך הוקם הוסטל לדוברי רוסית, אשר נותן מענה לכלל האתגרים העומדים מול הדיירים שאינם יודעים את השפה העברית. מעון רמות, מפעיל מסגרות דיור אשר מורכבות מצוותים שדוברים את השפה הרוסית ושפות אחרות, וכל זאת בכדי לסייע לדיירים בצורה הטובה ביותר.

      הוסטל לדוברי רוסית בוגרים

      באשר לאוכלוסיית בוגרים ישנה חשיבות גדולה בפיתוח יכולתם לנהל חיים עצמאיים הכוללים: ניהול משק בית, תעסוקה, חיי חברה ועוד. מתוך הבנה כי לאוכלוסיות שאינן דוברות עברית קשה יותר להתנהל בקהילה, במיוחד כשמדובר באוכלוסיות מיוחדות, קיים צורך משמעותי בליווי אוכלוסיות אלו והנגשת השירותים בקהילה עבורם. במסגרת הוסטל לדוברי רוסית ישנו צוות אשר נותן מענה דו לשוני לדיירי הבית. המענה כולל מצד אחד, ליווי אינטנסיבי לשירותים להם זכאים הדיירים בקהילה, אך מן הצד השני, דחיפה וקידום הדיירים להתמודדות עצמאית בקהילה. זאת מתוך אמונה, כי ליווי צמוד מידי עשוי להביא לתלות של הדייר בצוות המקצועי ולעכב את תהליך קידומו לחיים עצמאיים.

      שירותי השכלה נתמכת

      כחלק מהמענים הקיימים בתוך הוסטל לדוברי רוסית, דיירי ההוסטל משולבים בקורסי לימוד שונים כמו: קורס אולפן בסיסי ללימוד השפה העברית, קורסי מחשבים ועוד. כל זאת ניתן לדיירי ההוסטל במטרה להעצים את עצמם ולהגדיל את חלון ההזדמנויות שלהם. על ידי הנגשת השכלה נתמכת, הדיירים יכולים לחזק את תחומי העניין שלהם ולהעשיר את הידע שלהם בתחומים השונים. כל אלו ניתנים על ידי מעון רמות בו הצוותים המקצועיים משקיעים את כל כולם בכדי לאפשר לדייר איכות חיים טובה יותר. יצירתיות הצוותים, ניסיונם ארוך השנים והרצון האמיתי לעשות טוב בעולם, הם אלו שהופכים אותם לטובים ביותר.

      שאלות ותשובות

      שאלות על קבוצת רמות

      מהי קבוצת רמות?

      קבוצת רמות מאגדת בתוכה מספר חברות הנותנות שירותים לאוכלוסיות מיוחדות בתחומי הדיור, התעסוקה והחינוך. לקבוצה יש ניהול מרכזי אחד והיא פועלת תחת סטנדרט איכות אחד (בתו תקן ISO 9001-2015).

      לאילו אוכלוסיות קבוצות רמות נותנת שירותים?

      קבוצת רמות נותנת שירותים למגוון אוכלוסיות, בהן: אוכלוסיית מנהל מוגבלויות – אוטיזם, מש"ה (מוגבלות שכלית התפתחותית) ושיקום, אוכלוסיית דירי רחוב ומכורים, נכי נפש וילד ונוער.

      מהו דיור חוץ ביתי?

      דיור חוץ ביתי הינו אחד השירותים שמספק משרד הרווחה במסגרת מינהל מוגבלויות לאדם המאובחן ומטופל על ידו. המגורים במסגרת דיור חוץ ביתי הינה זכות של כל אדם המאובחן כאדם עם מש"ה (מוגבלות שכלית התפתחותית), אוטיזם או שייך לאוכלוסיית השיקום. זהו שירות הכולל מגורים בבית בו יינתן לאדם עם הצרכים מיוחדים טיפול מקיף ומלווה בכל תחומי החיים הליווי הינו 24/7, כל השנה, על ידי צוות המסגרת

      איזה מסגרות קיימות?

      כיום, קיים מגוון רחב של שירותי דיור המתאימים לאנשים שונים, בין השירותים הקיימים:

      • שירותי דיור נתמך תמיכה באנשים עצמאיים למספר שעות בשבוע כל אחד על פי צרכיו.
      • מסגרת דיור קהילתית דירות בהן מתגוררים לרוב 6 דיירים, אך קיימות גם דירות עם מספר קטן יותר של דיירים בדירה.
      • הוסטלים /קבוצות דיור דירות של 7 דיירים ומעלה, מיועדות לאנשים הזקוקים ליותר מענים טיפוליים ואחרים מאלה המסוגלים לגור בדיור קהילתי.
      • מעון מסגרת דיור גדולה שבתוכה קיימות יחידות דיור שונות לקבוצות קטנות של דיירים החיים יחד. לרוב שירותי המרפאה, מטבח, מכבסה וכו' ניתנים במרוכז על ידי המעון. לכלל הדיירים במעון ניתנים שירותים פרא-רפואיים בתוך המסגרת ורמת המוגנות גבוהה יותר עבור כל דייר ודייר.
      כיצד מתקיים תהליך הקליטה?

      במסגרת מתקיימת ועדת קבלה בשיתוף שני הצדדים וניתנת הזדמנות להכיר את המקום והצוות, לעשות תיאום ציפיות ולשאול את כל השאלות העולות. במידה והמועמד לא יכול להגיע המסגרת עורכת עליו תצפית ואוספת מידע במסגרת היום שלו בהסכמת האפוטרופוס. במידה ומתקבלת הסכמה בין הצדדים כי המסגרת היא המתאימה לאותו אדם, מחליטים על תאריך קבלה.

      קידום ושיווק אתרים קידום ושיווק אתרים