כיום במדינת ישראל קיימות מסגרות רבות ומגוונות המסייעות לאוכלוסיית נפגעי הנפש. אחד התחומים המרכזיים שאיתם מתמודדים נפגעי הנפש וכל הצוותים המקצועיים לתת מענה על כך, הוא הקושי להשתלב בקהילה, לנהל שגרת חיים תקינה ושמור על מקום עבודה באופן עקבי. על מנת לחשוף בהדרגה את דיירי המסגרות לחברה החיצונית עושים שימוש בתוכניות של קהילה תומכת עבור נפגעי נפש. תוכניות אלו, יוצרות קהילה של מספר הוסטלים לנפגעי נפש, ברמות תפקוד שונות, ומעודדות את הדיירים ליצור קשרים חברתיים עם הסובבים אותם. הקישור בין כלל ההוסטלים ואיחודם לכדי קהילה אחת גדולה נעשה על ידי צוות מסור של עובדים סוציאליים ורכזים, אשר עושים מאמצים רבים לסייע לדיירים ולקדם רווחה נפשית מיטיבה עבורם. מעון רמות מכשיר באופן מיוחד אנשי מקצוע, לתפקיד יצירת הקהילה התומכת ולרכישת מיומנויות טיפוליים במטרה להיטיב עם דיריי ההוסטלים.
אוכלוסיית נפגעי הנפש בישראל כוללת אנשים מעדות ודתות שונות, בעלי מנהגים, טקסים ושפות רבות. לכן חשוב שצוותי קהילה תומכת לנפגעי נפש ידעו להתאים עצמם לאופי ולצורכי הדיירים. לדוגמה כשאר מדובר באוכלוסיות מיוחדות אשר אינן דוברות את השפה העברית, חשוב שהצוות המקצועי יכלול מטפלים שדוברים את שפת הדיירים וידע לגשר בינם לבין גורמים חיצוניים.
תהליך השיקום במסגרת קהילה תומכת עבור נפגעי נפש, הוא תהליך ארוך הכולל תחילה בניית תוכנית טיפולית בשיתוף עם הדייר, ולאחר מכן סדנאות לרכישת מיומנויות בסיסיות במגוון תחומי החיים: אסתטיקה, ניהול משק בית, ניהול תקציב, בישול והכנה פיזית ונפשית ליציאה לשוק העבודה. תהליך השיקום כולל בתוכו הצבת יעדים אותם קובעים הדייר ואנשי הטיפול, ולאורם הם מתנהלים. מטרת העל של תהליך השיקום היא להקנות לדייר כישורי חיים ולפתח אצלו את העצמאות לניהול חיי שגרה נורמטיביים. מעון רמות מתנהל מתוך אמונה כי כל יעד אליו ירצה דייר להגיש הוא בר השגה, וכל שעליו לעשות הוא לרצות ולהתמיד. מאחורי התנהלותם המקצועית של אנשי הטיפול בהוסטלים השונים עומדות שנים רבות של ניסיון, המאפשר את קידומם של אוכלוסיות אלה אל עבר עתיד טוב יותר.
השאירו פרטים ליצירת קשר